Heeft u vragen?

Veel gestelde vragen

Na jaren ziet uw gazon er vaak niet meer zo uit dat u graag  zou willen. Gelukkig zijn er veel oplossingen te bedenken afhankelijk van de situatie. Veelal volstaat het verticuteren, hiermee wordt dood gras , wortels en mos verwijderd zodat nieuwe uitlopers meer kans krijgen zich te ontwikkelen. Kale plekken kunnen worden bij gezaaid en verzakkingen worden opgevuld. Als uw gazon echt aan vervanging toe is wordt de oude mat verwijderd en na bewerking en het egaliseren van de ondergrond de nieuwe graszoden aangebracht of opnieuw ingezaaid. Uiteraard is het goed onderhoud van uw gazon de basis voor langer plezier van uw gazon. Dus  regelmatig en niet te kort maaien en zorgen dat er voldoende kalk en meststoffen in de bodem aanwezig zijn.

Vraag naar de mogelijkheden voor een oplossing op maat

Onkruid ontsiert uw bestrating en is lastig te bestrijden. En…het komt vrijwel altijd weer terug.

Sinds het verbod op het gebruik van chemische middelen op verhardingen is het niet langer toegestaan onkruid op deze manier te bestrijden.

Toch zijn er verschillende methodes om onkruid te beheersen in verhardingen. Elke situatie heeft zijn eigen aanpak afhankelijk van de oppervlakte, soort verharding en de mate van begroeiing van onkruid. Enkele toegepaste methodes zijn borstelen, heet water techniek, en branden. Ook kan u zelf mechanisch aan de slag met bijvoorbeeld voegenkrabbers en onkruidbezems met daarin staaldraad verwerkt. Helaas zijn dit vaak relatief dure of arbeidsintensieve oplossingen.

Het toepassen van grotere tegels zal het aantal voegen verminderen en de hoeveelheid onkruid doen afnemen. Als u aan nieuwe bestrating toe bent kunt ook kiezen voor het voegen van de tegels zodat onkruid nauwelijks meer kans heeft.

Tip: Het met regelmatig vegen en schoonhouden van uw verharding voorkomt veel onkruidgroei.

Komt u er toch niet uit? Wij kunnen u hierbij adviseren en de zorg uit handen nemen.

 

 

 

……

…..

….

X